Geen producten (0)
Geen producten (0)
 

Een zijn in relaties - Steve Harrison

€ 15,95 € 11,50
Niet op voorraad
Specificaties
Productcode ER
Omschrijving

Steven Harrison is de auteur van o.a. Doe niets en Zoek geen antwooord.
In dit boek richt hij zich op relaties.
  
Iedereen heeft relaties: ouders, kinderen, familie, vrienden en bekenden.
Steven maakt ons duidelijk dat we altijd en overal in relatie zijn, alleen realiseren we ons dat niet.
Zoals elke druppel water onderdeel is van een oceaan, zo zijn wij ook in verbinding met alles en iedereen.
Wanneer we hier achter komen, vinden we onszelf en ons Zelf in liefdevolle relaties.

Steven behandelt in dit boek relaties in al zijn aspecten: man/vrouw, huwelijk, kinderen, familie, vriendschap en werk.

ISBN: 9789077228104, Formaat: 125 x 200, Uitvoering: paperback, Omvang: 144 pagina’s

Citaat uit het boek:

De pijn van relatie

Liefde komt nooit om van de honger, 
maar vaak van indigestie.

                            Ninon de Lencos

Pijn manifesteert zich als het kernthema van relaties die zijn gefundeerd op hoop, ontkenning en de zoektocht naar verliefdheid. Als je maar lang genoeg zoekt, kun je de ander vangen en in de greep houden zoals hij jou in de greep houdt.
Je zult in de relatie samengekluisterd zijn door gewoonte, behoefte en angst. Je voedt elkaar met aanbidding tot je allebei uitgeput en leeg bent. De hoop op iets beters verbleekt. Je zult eindigen zoals je bent begonnen: in eenzaamheid en pijn. Maar nu heb je een metgezel in je ellende.
Jij hebt zijn boerse gewoonten, gebrek aan verantwoordelijkheidsgevoel en vuile sokken. Jij hebt haar geklaag, hysterie en eeuwige schoonmaakdrift.
Je schreeuwt naar elkaar. Je schreeuwt naar jezelf. Je schreeuwt, maar schijnt maar niet wakker te kunnen worden. Je weet dat het pijnlijk is zonder relatie en je weet dat het pijnlijk is met. Je bent verlamd.
Hoe ben je tot die kolossale teleurstelling gekomen? Wat is er gebeurd? Je had nog wel zoveel belofte en schoonheid in die ander gezien. Je had zo’n rechtstreekse ervaring van liefde, verruiming en openheid toen je elkaar leerde kennen. Die uitgestrekte open ruimte was zo bedwelmend dat je hem nooit onder de loep hebt genomen. Onbewust identificeerde je dat gevoel onmiddellijk met de persoon die je net had leren kennen. Maar was dat wel zo?
Waar heeft dat gevoel van verruiming gezeten voor die ontmoeting? Was het latent? Bestond het niet? Welk element van de ontmoeting maakt dat gevoel actueel of schept het? Waarom stel je jezelf die vragen nooit als je in de greep van de extase bent?
Je hebt dat gevoel van verruiming alleen maar in de ander gezocht. Je hebt het nooit gezocht in je leven zoals het is. Je hebt je nooit afgevraagd of dat uitgestrekte gevoel van verbondenheid, veiligheid en zekerheid nu al voorhanden is, hier, zonder iets van buiten, zonder een ander. In die vraag ontdek je een heel ander perspectief, dat je ontheft van de druk van de jacht en je de mogelijkheid van rust verschaft. Als dat verruimde gevoel, dat gevoel van liefde niet oorzakelijk is, als het zich niet voordoet naar aanleiding van iets, ben je bevrijd van de last van het handelen, van het doen, van het zoeken. Je hoeft niet iemand te zoeken die jou liefde geeft. Die liefde heb je al. Je bent erin ondergedompeld. Je kunt haar niet ontlopen. De enige manier om de feitelijkheid van liefde over het hoofd te zien, is door ernaar te zoeken, door iemand te zoeken die haar aan jou kan geven.
De soefimysticus en dichter Rumi heeft aangegeven dat we allemaal op vissen lijken, die worden voortgestuwd door dorst en zijn vergeten dat ze al zijn ondergedompeld in wat ze zoeken. We schoppen en slaan wild om ons heen, terwijl we alleen maar hoeven te zwemmen, de natuurlijke expressie van ons wezen.
Je bent geconditioneerd door de waan van een ander die jou liefde zal geven. Je gelooft met hart en ziel dat je liefde hebt gevonden als je de ander hebt gevonden. Je hebt geen liefde gevonden. Je hebt een hopeloos gemankeerde projectie gevonden. Je hebt een onmogelijk spiegelbeeld gevonden. Je hebt een ander gevonden die jou met geen mogelijkheid kan geven wat je al hebt, wat je altijd al hebt gehad en wat je altijd zult hebben. Je hebt de verduistering van je gezichtsveld gevonden, de vergetelheid van je liefde, de overweldigende slaperigheid van je conditionering.
Liefde heb je niet gevonden. Je hebt een contractie gevonden. Je hebt de ruimte van het universum laten krimpen tot een zeepbelwereld die uit jou en de ander bestaat. Je bent het middelpunt van die zeepbel geworden en het enige dat je ziet is een spiegelbeeld van dat middelpunt op de binnenkant van de zeepbel. Die glanzende wereld is perfect, zij is precies wat je had gehoopt, zij is de alfa en de omega. Dan barst de zeepbel.

Ook interessant

€ 14,95 € 13,00
€ 17,95 € 15,50