Geen producten (0)
Geen producten (0)
1 2
 

Je bent vrij - Nicky Verbeek

€ 16,95
Niet op voorraad
Specificaties
Productcode JV
Omschrijving

Je bent vrij - Elk moment opnieuw

Op het moment dat je je loskoppelt van alle gedachten over datgene dat je kunt ervaren als ‘binnen’, ‘in’ of ‘van’ jezelf, zal je tot de ontdekking komen dat er helemaal geen ‘jou’ bestaat. Alles is daarbuiten, maar dan ook echt alles. ‘Buiten’ jou bevindt zich de enige echte waarheid over jezelf. Hier is aanwezigheid, hier ben jij aanwezig, nergens anders. In dit boek word je aan de hand meegenomen naar de ontdekking van je ware zelf. Losgekoppeld van de identificatie met het beperkende ‘zelfbeeld’ zal je tot de ontwakende ontdekking komen dat je volledig vrij bent. Elk moment opnieuw.

Op zomaar een dag was er dat moment, dat ene enkele moment van waaruit zelfrealisatie ontsprong. Zonder enige voorbode, verwachting of ‘spiritueel zoeken’ kwam ik in een glorieuze hereniging met mij Zelf. Deze directe en ultieme eenheidservaring heeft mij in een fractie van nog geen seconde mijn totale ‘potentie’ laten kennen.

Ik doorzag de oorzaak van mijn lijden en heb daardoor de mogelijkheid gekregen om dit lijden te doorbreken. Ik heb tevens geleerd dat de inzichten die ik heb opgedaan op iedereen van toepassing zijn. De oorzaak van het lijden is namelijk bij iedereen hetzelfde en kan daarom ook bij iedereen op dezelfde manier worden opgeheven.

Het lijden ontstaat namelijk maar op één plek, in gedachten.

Ik heb een simpele manier gevonden om het denken te confronteren waardoor de ik–identificatie ermee wordt onderbroken. De wonderen die deze onderbreking teweegbrengen zijn direct bewustzijnverruimend en hebben een oneindig verrijkende uitwerking op het leven en de manier waarop het leven wordt gezien. De wonderen van zelfs de kleinste onderbreking van de denkgeest hebben een revolutionaire en blijvende uitwerking op het inzicht dat daar direct op volgt. -

ISBN: 9789048432776, Aantal pagina's: 180

Recensie:

Bewustzijn heeft er een nieuwe stem bij. Nicky Verbeek ontwaakte zonder “enige voorbode, verwachting of spiritueel zoeken” zoals ze het op haar website zelf verwoordt. Een frustrerende ervaring tijdens haar werk als sportinstructeur deed haar de blik naar binnen keren. Ze probeerde een objectieve kijk op de situatie te creëren door haar eigen rol vrijwillig te objectiveren. Die vrijwillige uitvlakking van haar ego zorgde voor een omwenteling waarna ze de leegte herkende als zichzelf. Ze ontvangt zoekers in haar praktijk en geeft satsang op verschillende plekken in Nederland. En ze schreef een boek, Je bent vrij (elk moment opnieuw).

Omdat ze niet tot Waarheid kwam door het volgen van een traditie, maakt ze weinig gebruik van spiritueel jargon. Dit maakt haar verhaal fris en laagdrempelig. Er zijn geen verwijzingen naar meesters of spirituele geschriften. Eigenlijk leest het boek nog het meest als een zelfhulpboek, helder, scherp en beknopt. Nicky Verbeek geeft een eigen plausibele Interpretatie van het ontstaan van het ego, of de denkgeest, zoals ze die zelf noemt. Het is een noodzakelijk pantser, bedoeld om het kwetsbare kind te beschermen tegen psychologische pijn en verdriet. Een mechanisme dat zichzelf echter weigert op te geven wanneer zijn rol is uitgespeeld. De volwassen mens is tegen geestelijk leed opgewassen, maar wordt daar door het ego van afgeschermd. Angst voor dit leed doet hem vluchten in analyse, relativering en beschuldiging van anderen.

Een ander verschil tussen Nicky Verbeek en andere leraren is haar rotsvaste vertrouwen in een methode die de zoeker in het hier en nu verankerd houdt en hem op elk willekeurig moment Waarheid kan laten ervaren. Het is een methode met nadruk op overgave en het juist omarmen van de rol van het ego, in plaats van daarbij weg te willen. Doordat strijd uitblijft, is het mogelijk pijn en angst onder ogen te zien, zodat die eindelijk op kunnen lossen.

Als hulpmiddel bij dit oplossen brengt Nicky Verbeek zeven karakterschetsen in kaart, elk met hun eigen overtuigingen en zelfbeeld. Deze zeven verschijningsvormen van het ego, gekoppeld aan een specifiek chakra, geeft ze hun eigen overpeinzingen en vragen mee. Door hierop te mediteren kan de eigen rol uiteindelijk worden doorzien. Het boek leest vlot en geeft ons een kijk op het eeuwige vanuit een net iets ander gezichtspunt.

Tijdschrift InZicht, november 2014, Frans Hasselaar