Geen producten (0)
Geen producten (0)
Helaas uitverkocht
Ontwaken in de droom - Leo Hartong
 

Ontwaken in de droom - Leo Hartong

€ 17,95 € 14,36
Niet op voorraad
Specificaties
Productcode OD
Omschrijving

'Dit boek is geschreven met een helderheid van inzicht welke men zelden aantreft in de huidige veelheid van gepubliceerde ontboezemingen die claimen een uiting van wijsheid te zijn.
De tekst begint met een duidelijke uiteenzetting over de bedoeling ervan, en door het boek heen bekruipt je het gevoel dat je een brief leest van een vriend die je op zachtaardige, maar hartstochtelijke wijze, graag iets heel duidelijk wil maken.
Terwijl de schrijver zijn inzicht in het mysterie met ons deelt, wisselt hij zijn ideeën af met toepasselijke citaten uit traditionele en hedendaagse teksten.
Het is een vreugde om deelgenoot te zijn van Leo's exploratie!'
  Tony Parsons

'Leo's persoonlijke verslag van bewustwording van wat is, heeft de zoete geur van Waarheid…geniet ervan!'
  Isaac Shapiro

'Dit is een verbazingwekkend helder boek wat je verwijst naar het onmiddellijke en ondubbelzinnige besef dat je al 'Thuis' bent (en er altijd al was).'
Eén op de tien miljoen boeken gaat echt tot op de bodem. Dit is er zo één!
Leo gaat rechtstreeks naar de kern van de zaak. Ik beveel dit boek van harte aan.
  Joan Tollifson
  

Citaat uit het boek:

Wat gebeurt er als je over de rand van de aarde valt?

Schuilt er een belofte in het bewust worden van mijn ware natuur? Kan ik verwachten dat dit mijn leven verrijkt? Word ik dan een beter en succesvoller mens? Kortom, hoe is het leven na zelfrealisatie of verlichting? Schijnbaar redelijke vragen die vaak opkomen tijdens de zoektocht.
Voor velen is de hoop op een beter leven de motivatie om zich zo intensief met deze zoektocht in te laten. Een direct antwoord op deze vragen is echter moeilijk, aangezien ze voortkomen uit een beperkte visie die de zoeker juist wil loslaten. De vragen klinken misschien logisch, maar in feite kloppen ze niet.
Ik zal je een concreet voorbeeld geven. Voordat we wisten dat de aarde rond was, leek het volstrekt logisch om uit te willen zoeken waar je terechtkomt als je over de rand van de aarde zou vallen. Maar met onze hedendaagse kennis is deze vraag irrelevant.
Indien het mogelijk was om terug te reizen in de tijd, had je de vraagsteller geen simpel antwoord kunnen geven, maar had je hem eerst moeten uitleggen dat de aarde in feite rond is en dat het onmogelijk is om ervan af te vallen. Dit zou uiteraard tegen zijn gezonde verstand indruisen en wijzend naar de horizon zou hij volhouden dat hij duidelijk kon zien waar de aarde eindigt. Het verzoek aan de vraagsteller om zich het perspectief van een astronaut voor te stellen, zou waarschijnlijk gezien worden als een afleidingsmanoeuvre van de vraag die hem bezighoudt: ‘Wat gebeurt er als je over de rand van de aarde valt?’
Houd dat in je achterhoofd, terwijl ik je ga vertellen wat je van verlichting kunt verwachten. Mocht het antwoord in eerste instantie teleurstellend zijn, lees dan toch even verder en zie of je tot het punt komt waarop je teleurstelling omslaat in helderheid.
Daar gaan we dan. Het antwoord is dat je er niets door zult bereiken, omdat verlichting de realisatie is dat er geen jij bestaat die de verlichting deelachtig kan worden, en dat jouw gevoel van afzondering en individualiteit een illusie is. Dit antwoord gaat waarschijnlijk regelrecht tegen je eigen ervaring in. Je hebt geleerd dat jij deel uitmaakt van een evolutionair proces, waarbinnen de wet van het recht van de sterkste geldt en dat jij, koste wat kost, je genen moet doorgeven aan de volgende generatie. Misschien ben je er wel van overtuigd dat de kunst van het leven schuilt in het verbeteren van jezelf en je levensomstandigheden. Ben je arm en lijd je honger, dan kunnen een dak boven je hoofd en een maaltijd per dag al toereikend zijn. Heb je het voorrecht dat je in een situatie verkeert waarin je basisbehoeften bevredigd zijn, dan zul je hoogstwaarschijnlijk geluk en vervulling nastreven via relaties en door het vergaren van bezittingen en maatschappelijke status.

Ook interessant

€ 15,00 € 12,00
€ 19,90 € 15,92