Geen producten (0)
Geen producten (0)
 

Vrij van gedachten - Jan Geurtz

€ 19,95 € 15,96
Op voorraad
Specificaties
Productcode VG
Omschrijving

Vrij van gedachten

Praktische handleiding voor een helder en liefdevol leven

 

In Vrij van gedachten laat Jan Geurtz zien dat het geloof in onze gedachten de fundamentele oorzaak is van ons lijden. Het zijn onze gedachten die een pijnlijke scheiding creëren tussen onszelf, de ander en de wereld, en die telkens weer dezelfde levensproblemen veroorzaken. Zo ontstaat een vicieuze cirkel van negatieve gedachten en gevoelens. Vrij van gedachten biedt een praktische methode om de versluiering die onze gedachten veroorzaken, op te helderen. Deze is geïnspireerd door de ‘geheime’ Dzogchentraditie in het Tibetaanse boeddhisme. Jan Geurtz reikt antwoorden aan op fundamentele vragen:   • Waarom helpt het begrijpen van je emotionele problemen je er niet vanaf? • Waarom brengen de meeste vormen van meditatie je niet tot bevrijding van je
   emotionele problemen? • Wat is ‘verlichting’ in het dagelijkse leven?   Jan Geurtz is de auteur van de bestsellers Verslaafd aan liefde, Bevrijd door liefde, Verslaafd aan denken en Het einde van de opvoeding. Geurtz studeerde orthopedagogiek, onderwijskunde en wetenschapsfilosofie, en is geïnspireerd door het boeddhisme.

 

Jan Geurtz: Dit boek begon als een toegankelijker versie van "Verslaafd aan denken" dat door zijn logisch-filosofische gehalte voor sommige mensen moeilijker leesbaar is. Maar al schrijvend werd het ook een verslag van wat ik de afgelopen 15 jaar heb meegemaakt op het spirituele pad, en met name in het contact met mijn Tibetaanse leraar en tijdens de retraites in afzondering in de bergen van Zuid Frankrijk. Zo vind je in dit boek oefeningen uit de "geheime" Dzogchen-traditie in het Tibetaans boeddhisme, vertaald in voor westerlingen toegankelijke begrippen. Maar het beschrijft ook de soms bizarre manieren waarop deze inzichten werden overgedragen van leraar op leerling.
Het Tibetaans boeddhisme bevat de hoogste en zuiverste wijsheid over hoe de werkelijkheid in elkaar zit, maar wel vermengd met de merkwaardigste middeleeuwse gebruiken, rituelen en bijgelovige opvattingen uit het oude Tibet. Dit boek vertelt mijn belevenissen in dit doolhof van middeleeuwse religie en tijdloze wijsheid. Moge het anderen helpen zichzelf te helpen op het boeiende pad van de groei van ons bewustzijn.

ISBN: 9789026332852, paperback

Ook interessant

€ 19,90 € 15,92
€ 12,00 € 9,60