Geen producten (0)
Geen producten (0)
 

De illusie voorbij - Darryl Baily

€ 18,95 € 15,16
Op voorraad
Specificaties
Productcode DV
Omschrijving

‘Alles wat we nu zijn, alles wat we nu doen, is een onverklaarbare beweging die zichzelf tot stand brengt. Er kan niets aan worden toegevoegd, en er kan niets uit worden weggehaald.’

Darryl Bailey staat los van iedere traditie. In zeer eenvoudige en heldere taal nodigt hij ons uit tot een nietsontziend onderzoek naar de werkelijkheid van onszelf en het bestaan.

Hij verwijst uitsluitend naar onze rechtstreekse ervaring van ieder moment. Zo laat hij zien dat het leven niets anders is dan een wonderlijk, onbegrijpelijk verschijnsel dat altijd in beweging is en dus nooit ook maar e?e?n ogenblik hetzelfde. Ook beschrijft hij hoe we ons toch voortdurend laten leiden door fantasiee?n over het leven en onszelf die nergens stroken met de werkelijkheid van onze directe ervaring.

Op elegante, maar niet mis te verstane wijze ondermijnt Darryl Bailey in deze verzameling dialogen en poe?tische teksten iedere fantasie die we koesteren omtrent vrije wil en een onafhankelijke persoonlijk- heid. Hij wijst ons op de volheid van het leven in al zijn manifestaties en de leegheid van iedere fantasie over een gefragmenteerd leven als individu.

Darryl Bailey onderzocht verschillende benaderingen van gewaarzijn en concentratie, en schoolde zich in mindfulness en als boeddhistisch meditatieleraar. Hij geeft onderricht over de ondeelbaarheid van het bestaan en woont in Canada.

ISBN: 978-94-91411-45-8, Formaat: 125 x 200 mm, Uitvoering: gebonden, Omvang: ca. 132 pagina’s

Ook interessant

€ 19,95 € 15,96