Geen producten (0)
Geen producten (0)
1 2
 

Verlichting voor luie mensen - Paul Smit

€ 5,95 € 4,76
Op voorraad
Specificaties
Productcode VL
Bruto gewicht 0,11 Kg
Omschrijving

Verlichting voor luie mensen - Paul Smit (7e druk)

Wat is verlichting? Kun je dat bereiken? Moet je daarvoor iets doen? 
En word je daar dan ook heel moe van? Gelukkig niet! 
Er is niets wat je hoeft te doen. Je hoeft geen techniek te leren,
Je hoeft niet te mediteren, je hoeft er niet voor naar India,
Je hoeft niet vegetarisch te eten en je hoeft niet eens op je ademhaling te letten!

Verlichting heeft te maken met één eenvoudig, maar radicaal inzicht.
Wat dat inzicht is, sla daarvoor het boekje even open. 
Ik had het ook hier op de achterflap kunnen schrijven, maar ik ben daar gewoon net iets te lui voor...

Veel  leesplezier!         

Paul

Uitgeverij: Samsara - ISBN : 978-90-77228-89-0
Uitvoering: paperback, formaat: 110 x 170 mm, omvang: 96 pagina’s  

Recensies:
- Voor een ieder die op zoek is naar zichzelf of gewoonweg de rat-race in de moderne maatschappij zat is. (J.L. Meuleman) 
- Aangenaam bladerend door Pauls boekje bestaat de kans dat zelfs een niet-spirituele lezer zich eens op het hoofd krabt en de waarheid begint te dagen. (Tijdschrift Inzicht, Frans Hasselaar)
- Het enige wat ik nog hoef te doen is niets doen en genieten van de verlichting. (Hilde Roberts) 

Lezersreacties:
In vlotte, begrijpelijke, taal legt Paul Smit uit waar het bij verlichting omgaat. 
- In het boekje wordt op een zeer simpele maar sublieme wijze uitgelegd dat we eigenlijk al verlicht zijn, en dat we er dus niets voor hoeven te doen! 
- Het kan simpelweg niet anders zijn als dat het is op dit moment. BEVRIJDEND!  
 INZICHT | Recensie 'Verlichting voor luie mensen'
Een van de eerste computers werd in 1938 door Konrad Zuse gebouwd. Het apparaat vulde een groot deel van zijn woonkamer, was opgebouwd uit metalen platen en werd aangedreven door elektromotoren. Je kon er sommetjes mee maken. Tegenwoordig bestaan er tablets, niet groter dan een gemiddeld boek en platter dan een luciferdoosje. En wat dat allemaal kan! Fantastisch. 

Dezelfde tegenstelling in formaat en inhoud schoot me te binnen bij het lezen van dit boekje van Paul Smit, 'Verlichting voor luie mensen, dat overigens nog kleiner en dunner is dan het zojuist genoemde tablet. Naast de vuistdikke 'Mahabharata' of de 1188 pagina's tellende 'Cursus in Wonderen' verdwijnt het hopeloos in het niet, maar het is een perfect instrument om tot introspectie te komen in de zapcultuur van vandaag. Voor luie mensen, zoals de titel al zegt, maar ook voor mensen met weinig tijd en voor mensen die niet houden van moeilijk doen. Slechts 93 bladzijden heeft Paul Smit nodig om zijn non-duale boodschap over te brengen. Met luchtige voorbeelden uit het dagelijks leven dringt hij snel door tot de oorzaak van ons ongenoegen, de misvatting een persoon te zijn en het inzicht dat het leven ons bestuurt in plaats van andersom. Het ego wordt door hem gepersonificeerd door de twee mopperende mannetjes op het balkon van het Muppet Theatre, en het verlichte inzicht beschrijft hij als het kijken naar een film, ontspannen weggezakt in een comfortabele stoel. Beknopt dus, maar ook vermakelijk, laagdrempelig en niet te vergeten goedkoop! Aangenaam bladerend door Pauls boekje bestaat de kans dat zelfs een niet-spirituele lezer zich eens op het hoofd krabt en de waarheid begint te dagen. En dat het zelfs nog sneller en kernachtiger kan, leert een bezoekje aan de site van Paul Smit (www.paulsmit.nu), waar de cabaretier/zanger/coach in een liedje van 1 minuut 20 dezelfde boodschap brengt. (Tijdschrift Inzicht, Frans Hasselaar)


Lekkerlezen | Recensie 'Verlichting voor luie mensen'
Heb jij ook last van Waldorf en Statler in je hoofd? Ooit je leven beschouwd alsof je naar een film kijkt? Wat hebben Sinterklaas en Clarence Seedorf gemeen? Iemand vroeg me ooit wanneer ik helemaal los was van de vele kritische noten waarmee ik mezelf beschouw. “Als ik lees”, zei ik. Hij vroeg me om dan mijn gedachten op te schrijven. Blanco keek ik hem aan. Dan zou het immers een boekverslag worden. Een relaas over de gevoelens, gedachten en handelingen van de personen in het boek. Op zo’n moment verdwijnt mijn “ik”. Nu ik “Verlichting voor luie mensen” heb gelezen, weet ik dat ik op die momenten verlicht ben.

“Verlichting voor luie mensen” is een handzaam boekje. Paul Smit neemt je aan de hand mee bij zijn uitleg waarom we allemaal verlicht zijn. Kennen we immers niet allemaal het gevoel van even helemaal in het NU te zijn, zo’n moment dat de stemmetjes in je hoofd even zonder kritiek zijn, alles lijkt te kloppen? Je bent even verlicht van alle belemmerende gedachten. Het boekje is voor iedereen goed leesbaar. In een paar uur heb je het uit. Smit schrijft in simpele heldere taal. Hij gebruikt veel citaten van Albert Einstein, Shakespeare en andere mensen die verlichting hebben ervaren om zijn verhaal te onderbouwen: “geluk is de afwezigheid van het streven naar geluk”. Als ik dit alles lees, begint mijn geest direct met “ja, maar…”. Zelfs die heeft Smit voorzien en beschreven. Het enige wat ik nog hoef te doen is niets doen en genieten van de verlichting. En dat is geen permanent geluk. Paul Smit schrijft dat je het boek weg kan gooien, nadat je het gelezen hebt. Dat is zonde. Geef het een ander cadeau! (Hilde Roberts)


NBD|Biblion recensie 'Verlichting voor luie mensen'
Het bereiken van verlichting is voor velen een ultiem doel in het leven, maar dit boekje rekent daar definitief mee af. Het impliceert een streven, een doel van het ego en daar is het non-dualisme juist het tegendeel van. In het dagelijks leven wordt de mens voortdurend geconfronteerd met het ego dat ons allerhande doelen oplegt. Het bevordert de rat-race en leidt tot angsten, onzekerheid en teleurstellingen. Verlichting betekent het loslaten van dit ego. Het besef dat men acteur is in een reeds geschreven script. Alles is bewustzijn en het leven in het 'nu' is daarvoor voldoende. Met deze boodschap leer je niet langer te luisteren naar het ego of de 'muppets in je hoofd en geniet je van het leven, als een toeschouwer in je eigen film. Zie het niet als een methodemaar als een handleiding naar inzicht. Voor een breed publiek geschikt met herkenbare voorbeelden die op humoristische wijze zijn beschreven. Voor een ieder die op zoek is naar zichzelf of gewoonweg de rat-race in de moderne maatschappij zat is. (J.L. Meuleman)

 

 

 

Ook interessant

€ 19,90 € 15,92
€ 12,00 € 9,60